Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Rozhovor s paní Sedlákovou

Vnáší světlo do těžkých chvil a pomáhá rodinám být se svými blízkými i na sklonku jejich života. Domácí hospic sv. Lucie pomáhá nevyléčitelně nemocným pacientům v domácím prostředí a podporuje rodiny v každodenní péči o umírající až do posledních chvil. Paliativní péči a podporu, kterou domácí hospicová péče pacientům nabízí, popisuje vrchní sestra Jitka Sedláková.

Nejhezčí dárek pro děti z Domova sv. Markéty – tábor zdarma

Stejně jako loni, i letos organizace Stáj Karolína umožnila dětem z azylového domu strávit zdarma týden na táboře s koňmi ve Zbraslavi.

Rozhovor s Petrem Čevelíkem

Charitní Asistenční služba svatého Rafaela funguje v Brně od roku 2011 a je jednou z několika jihomoravských organizací poskytujících pomoc lidem s mentálním postižením a jejich rodinám. Patří sice k menším sociálním službám, ale v životě klientů s mentálním postižením hraje velkou roli. Jak se klientům s postižením žije i ve vlastních domácnostech a jak jim asistenti pomáhají fungovat ve společnosti, popisuje vedoucí Asistenční služby svatého Rafaela Petr Čevelík.

Díky firemním dobrovolníkům voní náhradní bydlení pro klienty sv. Michaela barvou i čistotou

Klávesnice a monitory vyměnili zaměstnanci firem RedHat a AT&T za kbelíky s barvou, válečky a štětky. Svým úsilím a ochotou pomoci pomohli připravit nové pokoje pro klienty Chráněného bydlení sv. Michaela. Budovu v Žabovřeské ulici, v níž osm klientů s mentálním postižením bydlí, čeká náročná a rozsáhlá přestavba. Po rekonstrukci se však nejen obyvatelé chráněného bydlení, ale i zaměstnanci mohou těšit na moderní prostředí i výtah.

Lidové veselí rozeznělo zahradu líšeňské Effety

Tancem na tradiční lidové melodie přivítali v první letní den návštěvníky na své zahradě klienti i zaměstnanci denního stacionáře Effeta v brněnské Líšni. Ve čtvrtek 21. června se tam odehrála již tradiční Zahradní slavnost. Letos byla jejím tématem lidová veselice. Z výtěžku a příspěvků dárců za vstupné i občerstvení získá stacionář nový štěpkovač, který poslouží jako pomocník při údržbě zahrady.

Zaměstnanci firmy Hartmann uspořádali bazar oblečení pro Azylový dům sv. Markéty

Sejít se a popovídat si, vybrat si nový kousek do šatníku a příspěvkem do kasičky podpořit ohrožené matky s dětmi. Tak vypadalo odpoledne 17. května v závodech společnosti Hartmann ve Veverské Bítýšce. Konal se tam totiž dobročinný bazar letního oblečení na podporu ohrožených matek s dětmi.

Jak jsme si užili Den dětí v Domově svaté Markéty

První červnový den již tradičně patří dětem, a u nás v Domově svaté Markéty tomu nebylo jinak! I když jsme oslavovali o den dříve, pestrý program, dobrá nálada ale i počasí nám umožnili strávit nádherné odpoledne.

Dobrovolnické dny na Kamenné

V měsíci květnu a červnu jsme přivítali v Domově pokojného stáří Kamenná hned tři skupiny dobrovolníků z řad firem. Spolupráce s nimi je většinou již dlouhodobá a pro domov velmi přínosná.