25. výročí DCHB
Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Článek v Munimedia: Azylové domy by měly být pouze krátkodobou přestupní stanicí

Mladá studentka žurnalistiky strávila celý den v Domově sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni, aby poznala, jak tato služba funguje. Výsledkem jejího pozorování je článek na webu Masarykovi univerzity a vzkaz pracovnicím a pracovníkům Domova sv. Markéty: "Ať se vám daří ve vaší úžasné práci". Zveme Vás k přečtení podnětného článku.

Děkujeme, že jste darovali 12 tun potravin pro lidi, kteří je potřebují

Parta skvělých dobrovolníků, zaměstnanců a dárců Diecézní charity Brno má za sebou pátý ročník Národní potravinové sbírky. Opět se podařilo posunout hranice možného. I přes nemalé technické problémy se v celkem osmi supermarketech na jižní Moravě vysbíralo od dárců 12 143 kg potravin. Což je o 197 kg více než loni. Darované potraviny pomohou například lidem bez domova, matkám s dětmi z azylového domova nebo klientům sociálních poraden.

Na zápase Komety s Pardubicemi budou k prodeji deštníky z České. Výtěžek poputuje k lidem bez domova

Zavěšené deštníky z brněnské České ulice znovu pomůžou potřebným. Prodávat se budou na zápase Komety, a to s podpisy místních hokejistů. Výtěžek bude věnován lidem bez domova. Za aktivitou stojí, stejně jako loni, Nadace DRFG a Diecézní charita Brno.

Cenu Charity ČR letos obdrželo devět nominovaných

Sedm žen a dva muži obdrželi 31. října letošní Cenu Charity ČR. Toto ocenění je poděkováním a veřejným uznáním za nelehkou a obětavou práci vynikajících pracovníků, dobrovolníků a podporovatelů Charity ČR. Slavnostní předávání proběhlo v rámci 26. benefičního koncertu Arcidiecézní charity Praha, který byl věnován památce kardinála Miloslava Vlka a uskutečnil se v pražském Obecním domě.

Přidejte se k Národní potravinové sbírce 2017!

Sbírka se koná 11. listopadu ve třech brněnských supermarketech Tesco. Cílem sbírky je vybrat trvanlivé potraviny, které jsou poté distribuovány buď konkrétním rodinám v nouzi nebo jsou využity v charitních službách, které poskytují stravování nebo zázemí pro vaření jako je tomu v Domově sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni nebo ve službách pro lidi bez domova. Uvítáme jakoukoli pomoc v jakýkoli čas. Děkujeme!

Společnost Kollmorgen darovala dětem školní potřeby

Společnost Kollmorgen zorganizovala sbírku pro děti z Domova sv. Markéty: Z jejího výtěžku byly pro děti zakoupeny školní potřeby. Jejich pořízení je zejména pro početnější rodiny finančně velmi náročné. Zaměstnanci společnosti Kollmorgen rovněž věnovali Domovu celý den dobrovolnické práce.

Charita ČR oceněna kambodžským rytířským řádem

Charita Česká republika byla oceněna jedním z nejvyšších kambodžských státních vyznamenání, Královským řádem Sahametrei. Jedná se o rytířský řád určený cizincům, který se uděluje za vynikající služby králi a kambodžskému lidu. V Kambodži jej převzala zástupkyně Charity ČR Barbora Vlasová u příležitosti oslav 20. výročí založení charitní oční kliniky v Takeu (Caritas Takeo Eye Hospital).

Jihomoravský kraj znevýhodňuje pracovníky preventivních sociálních služeb

Tisková zpráva (Brno. Jihomoravský kraj) Ministerstvo práce a sociálních věcí uvolnilo 823 mil. Kč na zvýšení platů v sociálních službách. Vláda ČR schválila navýšení platů v sociální sféře o 23 % již od července a o dalších 10 % od listopadu 2017. MPSV uvádí v tiskové zprávě, že dotace ze státního rozpočtu je účelově určena na dokrytí osobních nákladů pro všechny sociální služby zařazené do sítě sociálních služeb kraje. Jihomoravský kraj ale tyto prostředky použil pouze do služeb sociální péče, které sám ve velké míře poskytuje.

Dveře Domova sv. Markéty se opět otevřely pro veřejnost

První týden v říjnu se opět otevřely dveře Domova sv. Markéty. Kromě prohlídek domova, kterých se ujaly klientky azylového domu, se návštěvníci mohli zúčastnit například workshopu na téma Zdravý životní styl, vyrobit si vlastnoručně šperk nebo si prohlédnout fotografie z akcí pořádaných v Domově.