25. výročí DCHB
Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Sbírka oblečení pro lidi bez přístřeší v Brně

Denní centrum pro lidi bez domova, které sídlí v Brně na ulici Bratislavská vyhlašuje materiální sbírku. Poptává především použité pánské oblečení s ohledem na nadcházející jarní sezónu a vhodné k životu na ulici - trika, mikiny, kalhoty, bundy, ponožky a další. Vše čisté. Není vhodné oblečení z neprodyšného materiálu, pyžama nebo elegantní večerní obleřčení. Více naleznete na plakátu

Jarní prázdniny 2017 maminek a dětí z Domova sv. Markéty

Letošní jarní prázdniny v Domově sv. Markéty byly velmi pestré. Maminky se s dětmi vypravily do zábavního parku Bongo, soutěžily v bowlingu, návštívily kino a planetárium v Brně. Děkujeme našemu sponzorovi, panu Romanu Divišovi a firmě GSP Rafinerie!

Jeden svět 2017 vyzývá: Nezapomínejme na sílu spolupráce. Bude u toho opět Effeta.

V nejbližší době najdete výrobky klientů Effety na přehlídce Jarmark neziskovek v rámci festivalu dokumentů Jeden svět. Prezentaci této nejstarší brněnské charitní služby, která pomáhá  lidem s mentálním postižením a autismem můžete navštívit 3. dubna v odpoledních hodinách na Fakultě sociálních studií v Brně. U stánku si také můžete vyrobit vlastní originální button (placku se špendlíkem). Těšíme se na Vás!

Dobře odvedená sociální práce nemá být vidět

V úterý 21. března si připomenáme Světový den sociální práce. Všem, kdo se starají o druhé a vytvářejí tak lidštější prostředí, poděkoval k tomuto světovému dni kardinál Dominik Duka. S charitní koordinátorkou Ivou Kuchyňkovou jsme hovořili o tom, k čemu jsou dobří průvodci lidí v nouzi, co všechno musí zvládnout a jak se jim u nás daří.

Zemřel Miloslav kardinál Vlk. Iniciátor vzniku Diecézní charity Č. Budějovice

V sobotu 18. března 2017 zemřel Miloslav kardinál Vlk. Bylo mu 84 let. Rodák z jihočeské Líšnice, který po revoluci jako tehdejší českobudějovický biskup inicioval vznik Diecézní charity České Budějovice.

Karneval 2017 v Domově sv. Markéty

Karneval pořádá Domov sv. Markéty pro matky s dětmi vždy na konci zimy. Letos proběhl 9. března a zábava to byla náramná!

Masopust a masopustní zabíjačka v Domově pokojného stáří Kamenná

Poslední dny před Popeleční středou a následujícím postním obdobím patří Masopustu a nejinak tomu bylo v Domově pokojného stáří Kamenná. 22. února proběhla ochutnávka zabíjačkových pochoutek, posléze 28. února proběhla i tradiční masopustní zábava.

Setkání se sestrami františkánkami v Domově pokojného stáří Kamenná

Začátkem února přišly na návštěvu do Domova pokojného stáří Kamenná milosrdné sestry sv. Františka z kláštera v Grohově ulici v Brně.

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky překonal 100 milionů korun. Děkujeme!

Obsah všech kolednických pokladniček Tříkrálové sbírky 2017 je úředně sečten. Výsledná částka koledy činí obdivuhodných 99,2 milionů Kč, spolu s DMS pak výnos poprvé překročil hodnotu sta milionů korun. To je o téměř 3 miliony více než loni. Výnos sbírky tradičně pomůže v České republice lidem v sociální nouzi, rodinám s dětmi v tísni, lidem s postižením či vážně nemocným, seniorům a dalším ohroženým skupinám obyvatel.

Diecézní charita Brno oslaví čtvrtstoletí

Diecézní charita Brno si připomene 25 let od znovuobnovení své činnosti biskupem Vojtěchem Cikrlem. Proto v den svého znovuzaložení 1. 2. ve 12.00 hod. vypustí do vzduchu 25 balonků s přáními přímo před budovou svého sídla na tř. Kpt. Jaroše 9. Zpočátku měla 3 zaměstnance a kancelář o 3m2. Dnes ročně poskytne pomocnou ruku 58 tisícím lidí v nouzi, provozuje 130 služeb, zaměstnává 1400 pracovníků a spolupracuje s více než 16 000 dobrovolníky.