25. výročí DCHB
Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Charitní dobrovolníci, známe výsledky soutěže!

Soutěž o věcné ceny pro charitní dobrovolníky, kteří měli jakkoli vyjádřit svůj vztah k dobrovolnictví, je u konce. Děkujeme všem za zaslané příspěvky do soutěže. Účastníci zamotali dborné komisi svými dílky hlavu a protože bylo vyhodnocení soutěže opravdu náročné, výsledky jsou k dispozici až nyní. Omlouváme se za zpoždění. Výsledky

Narozeninová párty Denního stacionáře Effeta

Přijďte na narozeninovou párty Denního stacionáře Effeta 29. června v 16.00 hod. na Strnadově 14 v Brně-Líšni. Nezapomeňte na stylové oblečení! Těšíme se na setkání!

Den matek v Domově sv. Markéty oslavily klientky s dětmi zahradní slavností

Na letošní Den matek připravily program děti klientek. Samy klientky se pak postaraly o občerstvení. Z nápadů na občerstvení vznikla brožurka Receptář, který se na akci rozdávala. Za příspěvky maminkám děkujeme městské části Brno-Královo Pole  a společnosti GSP Rafinerie, která oslavu financovala.

Meeting Brno v Huse na provázku ozdobily obrazy klientů Charity

V rámci festivalu MeetingBrno v Divadle Husa na provázku proběhla také výstava obrazů lidí v nouzi, kterým pomáhá Diecézní charita Brno! Díla vytvořili lidé s mentálním postižením, lidé bez přístřeší, senioři i uprchlíci. Společné téma všech obrazů bylo, jak si lidé bojující se životními překážkami představují smíření.

Tříkrálová sbírka vyhlašuje soutěž!

Výtěžek Tříkrálové sbírky je dávno sečten a nyní putuje do regionů, kde jej vykoledovaly skupinky dobrovolníků. Nakoupila vaše Charita z tříkrálových peněz obědy sociálně potřebným dětem? Pořídila auto nebo novou střechu domu s pečovatelskou službou? Byli jste svědky přímé pomoci? Právě pro vás je tu Tříkrálová fotosoutěž.

Sbírka na Charitu 2017 ve farnostech brněnské diecéze

Sbírka na služby Diecézní charity Brno bude probíhat v neděli 4. června u příležitosti Slavnosti Seslání Ducha Svatého. V loňském roce dárci do sbírky darovali více než 2,4 milionu Kč. Přispěli tak na pomoc 55 tisícům lidí v nouzi. Děkujeme!

Obrazy charitních klientů na Meetingu Brno

Jak si představují smíření a jak ho vizuálně vnímají lidé bojující se životními překážky? Přijďte si prohlédnout sérii obrazů vytvořených lidmi v nouzi, kterým Diecézní charita Brno pomáhá. Autoři artefaktů jsou například lidé s mentálním postižením, s duševním onemocněním, senioři, matky s dětmi v tísni, lidé bez přístřeší ad.  Vernisáž výstavy začíná 24. května, v 18.15 hod., v Uličce Václava Havla.

Hledáme dobrovolníka na výuku práce s počítačem

Diecézní charita Brno hledá pro svého klienta (62 let) dobrovolníka na výuku práce na počítači (internet, prohloubení znalostí). Četnost setkání (zhruba 60 min/2 x týdně), ale vše závisí na společné domluvě a Vašich časových možnostech.

Přijďte s námi oslavit Den matek v Domově sv. Markéty

Den matek v charitním Domově sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni slavíme 16. května v 15.00 hodin. Součástí oslav bude krátký program dětí z Domova a také občerstvení, které připraví maminky. Těšíme se na Vás!

Pětina rodin v Česku se potýká s chudobou

Každá pátá česká rodina s nezaopatřenými dětmi se nachází ve špatné ekonomické situaci, v absolutních číslech jde o 233 tisíc rodin z celé České republiky. Nejhorší situace je podle aktuálního průzkumu Charity ČR v rodinách s rodiči ve věku nad 40 let.