25. výročí DCHB
Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Domácí hospicová péče funguje spolehlivě už přes 20 let a není třeba za ni připlácet

V posledních dnech se v tisku i na internetu (např. aktuálně.cz, Hospodářské noviny) dočítá česká veřejnost o špatně nastavených podmínkách financování hospicové péče poskytované v domácím prostředí a o nemožnosti doprovázet umírajícího pacienta více než 30 dní. „Rádi bychom uvedli věci na pravou míru. Domácí hospicová péče je poskytovaná už přes 20 let, a to Charitou Česká republika. Navíc je hrazena z veřejného zdravotního pojištění a žádné časové lhůty ji neomezují,“ vysvětluje Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních aktivit Charity ČR.

Zaměstnanci České spořitelny podpořili Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni

Česká spořitelna darovala Azylovému domu - Domovu sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni krásné mozaiky a květináče vyrobené na firemním  teambuildingu. Mozaiky budou ozdobou společenské místnost Domova. Dar zprostředkovala společnost Dobrokar, která Domovu sv. Markéty pomohla již několikrát. Děkujeme!

Brňany opět po roce rozveselují deštníky na České. Letos v italských barvách

Dvě stě padesát deštníků se opět po roce pohupuje nad hlavami procházejících Brňanů na České u Svoboďáku. Projekt, který odstartovala loni DRFG Nadace, měl mimořádný úspěch. Na jeho konci byla dražba pro Diecézní charitu Brno, ani letos tomu nebude jinak.

Charita ČR představí na Velehradě web domácí hospicové péče

Na Dnech lidí dobré vůle na Velehradě seznámí Charita ČR veřejnost s novými webovými stránkami, které představí principy domácí hospicové péče a její charitní střediska přehledně na jednom místě.

V Domově sv. Markéty proběhla osvěta zdravého způsobu života

Jako každoročně i letos v červnu studentky z Církevní střední zdravotnické školy v Brně připravili cyklus workshopů pro klientky a děti z Domova sv. Markéty. Letos byla tématem zdravá životospráva, zdravý pohyb, finanční hospodaření, dentální hygiena. Děkujeme studentkám i vedení školy!

Půjčovna zdravotních pomůcek bude čtrnáct dnů mimo provoz

Vzhledem k čerpání dovolené bude mimo provoz charitní Půjčovna zdravotních pomůcek, která sídlí v Brně na Žižkově 3. Půjčovna bude uzavřena ve dnech 15. až 28. července 2017. Omlouváme se za způsobené komplikace.

Diecézní charita Brno slavila 25. narozeniny v Žarošicích

V sobotu 17. června proběhla v Žarošicích na jižní Moravě oslava 25. výročí založení Diecézní charity Brno. Akce se účastnili zaměstnanci, jejich rodiny, dobrovolníci a příznivci Charity. Velké díky patří všem sponzorů a partnerům, bez kterých by se celá akce nemohla uskutečnit. Děkujeme, že pomáháte s námi!

Výroční zpráva Diecézní charity Brno - po pětadvacáté

Po roce Vám opět nabízíme výroční zprávu Diecézní charity Brno. Nejzásadnějšími událostmi v loňském roce byla například uprchlická krize, kdy se Diecézní charita Brno zapojila do jejího řešení na Balkánské cestě a nakonec i v Řecku. Rovněž jsme se podíleli na humanitární pomoci lidem vnitřně přesídleným na Ukrajině z důvodu občanské války. Pokračovala naše pomoc i v Moldavsku a v Rumunsku. Naše činnost nebyla ale o nic méně intenzivní také v tuzemsku.

Charita se stala oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky

Charita Česká republika, platforma Byznys pro společnost, Česká federace potravinových bank, NADĚJE a Armáda spásy ve čtvrtek 22. června podepsaly Memorandum o spolupráci v rámci příprav a realizace Národní potravinové sbírky 2017. Tímto aktem byly oficiálně zahájeny přípravy jejího letošního 5. ročníku, který se uskuteční 11. listopadu 2017.

Oslavu Dne dětí v Domově sv. Markéty podpořili dobrovolníci z AT&T

Další Mezinárodní den dětí oslavili obyvatelé Azylového domu Domova sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni. Vážíme si pomoci dobrovolníků z firmy AT&T, kteří pomáhali s organizací oslav. Děkujeme!