25. výročí DCHB

Hledáme dobrovolníky pro Rodinný koutek Domova sv. Markéty

Hledáme jednoho nebo dva dobrovolníky, kteří chtějí tvořit volnočasové programy pro děti všech věkových kategorií. „Rodinný koutek“ Domova sv. Markéty nabízí dětem a maminkám pestrou škálu činností. Chceme rozšířit a zpestřit programy pro matky s dětmi především v červnu – září 2014 (možná i dlouhodobější spolupráce).

Dobrovolníci, pomožte lidem s mentálním postižením přes překážky!

Inzerát dobrovolnictví Chráněné bydlení sv. MichaelaHledáme dobrovolníky pro Chráněné bydlení sv. Michaela. Budou se věnovat uživatelům při volnočasových aktivitách, doprovázet je na různé kulturní akce, do obchodů a za službami, pomáhá při péči o domácnost apod.

Pozvánka pro všechny námořníky

Denní stacionář Effeta Vás srdečně zve na Námořnickou párty na zahradě Effety v Brně-Líšni 5. června. Neváhejte a přijďte v kostýmu starého mořského vlka! Pozvánka

Poselství papeže Františka k Světovému dni nemocných

Víra a láska: Také my jsme povinni položit život za své bratry je tématem letošního Světového dne nemocných, který si katolická církev připomíná 11. února, v den liturgické památky Panny Marie lurdské. Text najdete na webu České biskupské konference.

Effeta zve na vernisáž

Denní stacionář Effeta a Středisko volného času Lužánky Vás zvou na vernisáž Kousek po kousku. Přijďte ve středu 12. února do budovy SVČ Lužánky na Lidické 50. Vystoupí pěvecký sbor Antea.

Tříkrálová sbírka v Křesťanském magazínu

Dívejte se v neděli 12. ledna v 15:10 hod. na Křesťanský magazín na ČT 2. Poznáte tříkrálové koledníky ze Zábrdovic a jeden z podpořených projektů - Chráněné bydlení sv. Anežky pro seniory.

Sběr šatstva Baltazar na Bratislavské končí

Od 16. prosince byl ukončen provoz sběrny šatstva Baltazar na ulici Bratislavská 56 v Brně. Děkujeme všem, kteří na Bratislavskou někdy přinesli své dary. I nadále můžete nosit použité šatstvo do dalších Baltazarů na ulici Rosická, Hybešova nebo Zvonařka.

Prezident Diecézní charity Brno slaví jubileum. Gratulujeme!

Prezident Diecézní charity Brno a děkan hodonínský Mons. Josef Zouhar oslavil životní jubileum sedmdesátin. Z poveření biskupa brněnského působí jako duchovní správce naší Charity  již 11 let. Srdečně gratulujeme!

Sledujte on-line: Příběhy, které svět nevidí

Foto: ČTPoslední dva díly nedělního odpoledního pořadu věnovala Česká televize střediskům Charity. Bývalé prostituky, klientky projektu Magdala, vystupují v dílu ze Znojemska. Na druhý konec země, do Chebu, se pak štáb vydal zaznamenat vzpomínky, chyby, ale i budoucí plány a naději lidí bez domova.

Cena Charity udělena paní Pátkové z Oslavan

Cenu Charity letos za brněnskou diecézi obdržela paní Božena Pátková z Oslavan, povoláním zdravotní sestra, celý život pomáhající druhým. Ve svém volném čase působí jako vedoucí farní charity v Oslavanech. Zajišťuje půjčování kompenzačních pomůcek, pomáhá potřebným po stránce zdravotní, vypomáhá i s hlídáním dětí, doprovází seniory k lékaři a podílí se na Tříkrálové sbírce. Z celého srdce gratulujeme!