Jak jsme si užili Den dětí v Domově svaté Markéty

První červnový den již tradičně patří dětem, a u nás v Domově svaté Markéty tomu nebylo jinak! I když jsme oslavovali o den dříve, pestrý program, dobrá nálada ale i počasí nám umožnili strávit nádherné odpoledne.

Dobrovolnické dny na Kamenné

V měsíci květnu a červnu jsme přivítali v Domově pokojného stáří Kamenná hned tři skupiny dobrovolníků z řad firem. Spolupráce s nimi je většinou již dlouhodobá a pro domov velmi přínosná.

Projekt Nadace Naše dítě a společnosti Rossmann pomáhá klientkám azylového domu

Projekt Nadace Naše dítě a společnosti Rossmann, určený na vzdělávání klientek azylového domu, klientkám pomáhá získat kompetence potřebné pro překonání jejich nepříznivou sociální situace. Máme tak možnost nabídnout maminkám přednášky a workshopy o zdravé výživě, zdravém životním stylu a seberozvoji. Klientky se učí vařit, pracovat na finančním hospodaření rodiny, připravují se na vstup na trh práce.

Děravá síť poslední záchrany: změny Zákona o hmotné nouzi ubírají těm nejchudším

Změny systému pomoci v hmotné nouzi, prosazené v průběhu roku 2017, přinesly trpké ovoce. Podle zkušeností odborníků Charity Česká republika, pracujících dlouhodobě s lidmi v nouzi, způsobují nedávné novely zákona těm nejchudším zbytečné potíže a jejich složitou materiální a bytovou situaci ještě zhoršují

Velikonoce v Domově svaté Markéty

Jaro a svátky vzkříšení jsme v Domově přivítali mimo jiné i při jarním tvoření.  S dobrovolníky, klientkami a jejich dětmi jsme si připomněli velikonoční tradice: vyráběly se dekorace a věnce, barvila vajíčka a sázelo osení.

Chudoba je dědičná, mladým chybí vzdělání i vzory,

Martina Veverková, sociální analytička Charity ČR. Foto: Aleš Masner

říká Martina Veverková, sociální analytička z Charity Česká republika v rozhovoru na DVTV. V Česku je možné zadlužit děti bez vlastního přičinění a kumulují se jim problémy spojené se sociálním vyloučením, říká.

Azylový dům pro matky s dětmi Domov sv. Markéty děkuje Nadaci Naše dítě a společnosti Rossmann

V loňském ročníku charitativní kampaně Dejme úsměv dětem bylo vybráno celkem 5 118 426 Kč, které opět putovaly na pomoc ohroženým dětem. Poslední předání proběhlo 6. 2. 2018 v Domově svaté Markéty v Brně. Šek s částkou 200 000 Kč převzala ředitelka azylového domu Monika Žewucká a samotné děti, které zde žijí.

Caritas CARES report: Výzkum mezi odborníky zjistil, že chudoba je v Česku dědičná

Dluhy v Česku mají mají i děti. Ilustrační snímek Jakub Žák

Během odborné konference s podtitulkem Sociální situace v České republice pohledem Charity byla 13. února v Evropském domě v Praze představena zpráva Caritas CARES report 2017. Zpráva vznikla na základě šetření v síti Charity Česká republika a popisuje sociální situaci mladých lidí na našem území. Do projektu se zapojily charity ze 17 evropských zemí.

Děti z Azylového domu koledovaly v Nákupním centru Královo Pole

Tříkrálová sbírka neprobíhala pouze na ulicích, ale také v nejrůznějších institucích a nákupních střediscích. Jedním takovým příkladem je koledování dětí z Azylového domu - Domova sv. Markéty v Nákupním centru Královo Pole v Brně. Koledníci odcházeli se spoustou zážitků a s výtěžkem 13 255 Kč. Byl to již několikátý ročník této akce na tomto místě. Charita Brno a Azylový dům děkuje Nákupnímu centru Královo Pole za možnost využívat jeho zázemí. Děkujeme rovněž dárcům.

Studenti Masarykovy univerzity nadělovali radost v Azylovém domě

Velkou radost všem zaměstnancům, dětem i maminkám udělali letos studenti sociální práce a sociální pedagogiky Masarykovy univerzity v Brně, kteří se nám ozvali s nabídkou předvánoční pomoci.