25. výročí DCHB

Den matek v Domově sv. Markéty oslavily klientky s dětmi zahradní slavností

Na letošní Den matek připravily program děti klientek. Samy klientky se pak postaraly o občerstvení. Z nápadů na občerstvení vznikla brožurka Receptář, který se na akci rozdávala. Za příspěvky maminkám děkujeme městské části Brno-Královo Pole  a společnosti GSP Rafinerie, která oslavu financovala.

Meeting Brno v Huse na provázku ozdobily obrazy klientů Charity

V rámci festivalu MeetingBrno v Divadle Husa na provázku proběhla také výstava obrazů lidí v nouzi, kterým pomáhá Diecézní charita Brno! Díla vytvořili lidé s mentálním postižením, lidé bez přístřeší, senioři i uprchlíci. Společné téma všech obrazů bylo, jak si lidé bojující se životními překážkami představují smíření.

Obrazy charitních klientů na Meetingu Brno

Jak si představují smíření a jak ho vizuálně vnímají lidé bojující se životními překážky? Přijďte si prohlédnout sérii obrazů vytvořených lidmi v nouzi, kterým Diecézní charita Brno pomáhá. Autoři artefaktů jsou například lidé s mentálním postižením, s duševním onemocněním, senioři, matky s dětmi v tísni, lidé bez přístřeší ad.  Vernisáž výstavy začíná 24. května, v 18.15 hod., v Uličce Václava Havla.

Přijďte s námi oslavit Den matek v Domově sv. Markéty

Den matek v charitním Domově sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni slavíme 16. května v 15.00 hodin. Součástí oslav bude krátký program dětí z Domova a také občerstvení, které připraví maminky. Těšíme se na Vás!

Jarní tvoření maminek a dětí z Azylového domu sv. Markéty

Během druhého dubnového týdne maminky s dětmi v Domově sv. Markéty vítaly jaro a připravovaly se na velikonoce. Podívejte se na tvorbu velikonočních věnečků.

Jarní prázdniny 2017 maminek a dětí z Domova sv. Markéty

Letošní jarní prázdniny v Domově sv. Markéty byly velmi pestré. Maminky se s dětmi vypravily do zábavního parku Bongo, soutěžily v bowlingu, návštívily kino a planetárium v Brně. Děkujeme našemu sponzorovi, panu Romanu Divišovi a firmě GSP Rafinerie!

Karneval 2017 v Domově sv. Markéty

Karneval pořádá Domov sv. Markéty pro matky s dětmi vždy na konci zimy. Letos proběhl 9. března a zábava to byla náramná!

Strom splněných přání pokračuje v České spořitelně na Jánské v Brně

Tradiční akce pro děti z Domova sv. Markéty probíhala v prvním prosincovém týdnu. Její pokračování proběhne od 13. do 19. prosince v pobočce České spořitelny na ulici Jánské v Brně. Před vánočními svátky tak můžete potěšit děti, které se spolu se svými maminkami ocitli v krizové situaci. Děti napíší svá přání a navěší je na vánoční strom. Kolemjdoucí si mohou přání vzít, splnit je a nechat dárečky na recepci v přízemí spořitelny. Děkujeme Vám!

Strom splněných přání 2016 pro děti z Domova sv. Markéty zahájen

Tradiční akce pro děti z Domova sv. Markéty byla zahájena 5. 12. a bude probíhat do 9. 12v Galerii Orlí. Před vánočními svátky tak můžete opět potěšit děti, které se spolu se vými maminkami ocitli v krizové situaci - náhle se ocitli bez přístřeší, staly se terčem domácího násilí. Děti napíší svá přání a navěší je na vánoční strom. Kolemjdoucí si mohou přání vzít, splnit je a nechat dárečky v Galerii u charitních dobrovolníků. Děkujeme Vám!

Prodej charitativního štrúdlu pro Domov svaté Markéty a další vánoční akce charitních služeb v Brně

V úterý 29. listopadu proběhl díky laskavosti Turistického informačního centra Brno prodej charitativního štrúdlu na vánočních trzích na Nám. Svobody. Dárci tak podpořili Domov sv. Markéty pro maminky s dětmi v  tísni a služby pro lidi bez domova, které poskytuje Diecézní charita Brno. Děkujeme!