25. výročí DCHB

Oslavte s námi Den zdraví v brněnských Lužánkách

Diecézní charita Brno Vás zve na pátý ročník akce pro děti i dospělé v brněnském parku Lužánky Brno. Chcete se dozvědět něco nového o zdravém životním stylu? Bolí Vás záda? Pak se můžete těšit na výživové poradenství, rady fyzioterapeuta nebo krátkou masáž zdarma. Připravena budou taneční a hudební vystoupení, program pro děti: žonglovací dílna, skákací hrad, loutkové divadlo. Na akci bude občerstvení za podpory Kavárny Anděl a Sansimon, s.r.o. Vstupné zdarma. Můžete také vyhrát hodnotné ceny, pokud se zůčastníte krátké on-line soutěže.

Maminky s dětmi z Domova sv. Markéty si užily koupání v Aqualandu Moravia

První srpnový den se maminky s dětm z Domova sv. Markéty vypravily do Aqualandu Moravia. Byl velmi horký den a tak se všichni těšili na vodu, tobogány a jiné atrakce. Všichni si celý den moc užili a unavení a spokojení se vrátili zpátky. Děkujeme Aqualandu Moravia!

Zaměstnanci České spořitelny podpořili Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni

Česká spořitelna darovala Azylovému domu - Domovu sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni krásné mozaiky a květináče vyrobené na firemním  teambuildingu. Mozaiky budou ozdobou společenské místnost Domova. Dar zprostředkovala společnost Dobrokar, která Domovu sv. Markéty pomohla již několikrát. Děkujeme!

V Domově sv. Markéty proběhla osvěta zdravého způsobu života

Jako každoročně i letos v červnu studentky z Církevní střední zdravotnické školy v Brně připravili cyklus workshopů pro klientky a děti z Domova sv. Markéty. Letos byla tématem zdravá životospráva, zdravý pohyb, finanční hospodaření, dentální hygiena. Děkujeme studentkám i vedení školy!

Oslavu Dne dětí v Domově sv. Markéty podpořili dobrovolníci z AT&T

Další Mezinárodní den dětí oslavili obyvatelé Azylového domu Domova sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni. Vážíme si pomoci dobrovolníků z firmy AT&T, kteří pomáhali s organizací oslav. Děkujeme!

Projekt Nejdřív střecha pomůže klientkám Domova sv. Markéty

Cílem projektu je pomoc lidem na ulici, kteří se snaží vrátit k běžnému způsobu života nebo je ohroženo jejich setrvání v sociálním zařízení, které jim pomáhá. To se týká i klientek Azylového domu - Domova sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni. Díky projektu bude placeni jejich pobyt v Azylovém domě i po dobu, než budou mít vyřízeny sociální dávky.

Video o lidech a pro lidi, kteří neměli tolik štěstí

Diecézní charita Brno (DCHB) pomáhá ročně 55 tisícům lidí. Mnozí z nich neměli v životě příliš mnoho štěstí a tak jim Charita podává pomocnou ruku. Video Vám nabízí jeden způsob, jak i Vy můžete podpořit tuto pomoc. Pošlete dárcovskou sms ve tvaru DMS DCHB 30 na číslo 87777. Děkujeme Vám!

Kupte obrazy o smíření od lidí v nouzi

Koupí obrazů od lidí v nouzi, které byly součástí výstavy v rámci festivalu Meeting Brno v Divadle Husa na provázku, podpoříte vybranou službu Diecézní charity Brno pomáhající lidem v nouzi! Díla vytvořili lidé s mentálním postižením, lidé bez přístřeší, senioři, děti i uprchlíci Podívejte se na obrazy

Den matek v Domově sv. Markéty oslavily klientky s dětmi zahradní slavností

Na letošní Den matek připravily program děti klientek. Samy klientky se pak postaraly o občerstvení. Z nápadů na občerstvení vznikla brožurka Receptář, který se na akci rozdávala. Za příspěvky maminkám děkujeme městské části Brno-Královo Pole  a společnosti GSP Rafinerie, která oslavu financovala.

Meeting Brno v Huse na provázku ozdobily obrazy klientů Charity

V rámci festivalu MeetingBrno v Divadle Husa na provázku proběhla také výstava obrazů lidí v nouzi, kterým pomáhá Diecézní charita Brno! Díla vytvořili lidé s mentálním postižením, lidé bez přístřeší, senioři i uprchlíci. Společné téma všech obrazů bylo, jak si lidé bojující se životními překážkami představují smíření.