25. výročí DCHB

Podpořme mírový život v Kurdistánu! Charita v rámci Mezinárodního dne míru na ČT Dobré ráno.

Dnešní den, 21. říjen, je Mezinárodním dnem míru. O tom, jak křehký mír je a co se děje, když dojde k jeho narušení, v Dobrém ránu povykládali humanitární pracovník Filip Habrman z Diecézní charita Brno, vojenský kaplan Jan Pacner a organizátorka brněnského happeningu 21+ Diana Tuyet-lan Nguyen Kosinová.

Diecézní charita Brno slaví Den Charity. Charita bude děkovat v ulicích za podporu.

Den Charity slaví Charita již od roku 2004. Akce byla poprvé uspořádána právě v Brně. Smyslem této celostátní akce je seznámit veřejnost s charitním posláním, činností a nabídkou služeb a poděkovat za projevenou přízeň. Den Charity se každoročně koná v průběhu září a října. Co pro Vás Charita letos nachystala?

Charita ČR obdržela Cenu evropského občana

Genenerální sekretář Charity ČR Jakub Líčka převzal Cenu evropského občana

Cenu evropského občana, kterou udílí Evropský parlament, získaly letos za Českou republiku organizace Charita ČR a mobilní hospic Strom života. Při slavnostním setkání v Evropském domě v Praze 18. září převzal ocenění generální sekretář Charity ČR Jakub Líčka.

Diecézní charita Brno se bude prezentovat na koncertě Diany Krall v rámci Jazzfestu

Jazzový festival JazzFest Brno pravidelně uvádí slavná jména světového jazzu jakými jsou Bobby McFerrin nebo Gregory Porter. Ve středu 20. 9. 2017 bude na jazzovém festivalu v DRFG aréně zpívat další hvězda jazzové hudby Kanaďanka Diana Krall. Navíc se Jazzfest Brno rozhodl dát tomuto koncertu charitativní rozměr a za svého partnera si vybral Diecézní charitu Brno.

Soutěž pro studenty: Člověk a jeho vztah k víře

Charita ČR vyhlašuje soutěž pro studenty středních škol, která je součástí projektu Žijeme spolu, mluvíme spolu – výukou k toleranci a kultuře dialogu.Tématem soutěže je Člověk a jeho vztah k víře či náboženství.

Poděkování organizacím, které pomáhají Charitě v Brně s poděkováním tříkrálovým koledníkům.

Chystáte se na tříkrálovou koledu v lednu 2018 na Brněnsku, a máte rádi dovádění na trampolínách nebo Vás zajímá zábavné poznávaní přírody a vědy o ní? Pak se máte nač těšit. Rodinné centrum Bongo a VIDA! science centrum obdarovali brněnskou Tříkrálovou sbírku volnými vstupenkami pro poděkování koledníkům. Děkujeme!

Charitní Den zdraví v brněnském parku Lužánky nabídl pestrost

Kdo zavítal 6. září do známého brněnského parku, nelitoval. Charita ve spolupráci s dalšími brněnskými organizacemi a za podpory Jihomoravského kraje nebo firmy Hartmann nabídla malým i starším návštěvníkům příjemné odpoledne. Děkujeme všem, kteří akci podpořili.

Oslavte s námi Den zdraví v brněnských Lužánkách

Diecézní charita Brno Vás zve na pátý ročník akce pro děti i dospělé v brněnském parku Lužánky Brno. Chcete se dozvědět něco nového o zdravém životním stylu? Bolí Vás záda? Pak se můžete těšit na výživové poradenství, rady fyzioterapeuta nebo krátkou masáž zdarma. Připravena budou taneční a hudební vystoupení, program pro děti: žonglovací dílna, skákací hrad, loutkové divadlo. Na akci bude občerstvení za podpory Kavárny Anděl a Sansimon, s.r.o. Vstupné zdarma. Můžete také vyhrát hodnotné ceny, pokud se zůčastníte krátké on-line soutěže.

Čeští katolíci pomáhají lidem, které zasáhl hurikán Harvey

Foto: J. Daniel Escareño/CC BY-NC 2.0

Představitelé české katolické církve se rozhodli pomoci lidem v oblastech, které o víkendu zpustošil ničivý hurikán Harvey. Jako výraz solidarity poskytnou arcidiecézi Galveston-Houston celkem 23 tisíc USD, které jsou určené na podporu lidí zasažených touto přírodní katastrofou. Do pomoci se zapojila Česká biskupská konference (ČBK), Charita ČR, Arcibiskupství pražské, Arcidiecézní charita Olomouc, Arcidiecézní charita Praha, Charita Kyjov a Charita Otrokovice. Přidat se může každý zájemce.

Maminky s dětmi z Domova sv. Markéty si užily koupání v Aqualandu Moravia

První srpnový den se maminky s dětm z Domova sv. Markéty vypravily do Aqualandu Moravia. Byl velmi horký den a tak se všichni těšili na vodu, tobogány a jiné atrakce. Všichni si celý den moc užili a unavení a spokojení se vrátili zpátky. Děkujeme Aqualandu Moravia!