Tříkrálové koledníky můžete potkat ještě o tomto víkendu, výsledky slibují rekord

V neděli 14. ledna naposledy vyjdou do ulic koledníci letošní Tříkrálové sbírky, po tomto datu je již nepotkáte. Do celostátní sbírky organizované Charitou Česká republika, jejíž výtěžek je určen zejména na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci, je však možné přispívat celoročně. Na většině míst se teď sčítají vykoledované peníze. Výsledek sbírky pravděpodobně překoná loňský rekord.

Tříkrálový koncert z Brna vysílala v přímém přenosu Česká televize

Hlavní doprovodnou akcí Tříkrálové sbírky je Tříkrálový koncert v Městském divadle Brno. Koncert je tradičním poděkováním koledníkům, partnerům i všem dárcům a příznivcům. Koncert byl odvysílán v přímém přenosu na programu ČT 1 v neděli 7. ledna 2018 od 18 hodin.

Soutěžte o nejradostnější fotku a video z Tříkrálové sbírky

Foťte, točte a pošlete nám na e-mail abFu5f96LTprRb~lW5pJ, jak jste si letošní koledu užili a jakou radost jste způsobili. Vaši kolegové, kamarádi, spolukoledníci a fanoušci naší facebookové stránky pak vyberou fotku nebo video, u kterých se nejvíc pobavili a potěšili.

Tříkráloví koledníci z jižní Moravy a z Vysočiny dostali požehnání

V úterý 2. ledna proběhlo oficiální zahájení Tříkrálové sbírky na jižní Moravě a Vysočině v brněnské katedrále na Petrově. Asi třem stovkám koledníků během mše udělil zvláštní požehnání pomocný biskup Mons. Pavel Konzbul. Již tradicí je také kolednická soutěž o ceny a drobné dárky a občerstvení pro všechny zúčastněné. Děkujeme všem, kteří se požehnání zúčastnili nebo jej podpořili!

Na jižní Moravě začíná Tříkrálová sbírka požehnáním koledníků na Petrově

Možná také u vás zazvoní Tři králové se svou koledou a požehnáním, které osobně obdrželi od otce biskupa. Do Nového roku vám popřejí vše dobré. Vy jim na oplátku můžete vložit do zapečetěné kasičky s logem Charity Česká republika svůj příspěvek. Svým darem tak pomůžete dětem s maminkami v azylových domech, lidem bez domova, těžce nemocným, seniorům anebo lidem, kteří se ocitli v těžké životní situaci. V minulém roce jste takto pomohli více než padesáti tisícům potřebných v Jihomoravském kraji a v části Kraje Vysočina.

V lednu startuje Tříkrálová sbírka. Do ulic vyrážejí tisíce koledníků

Tříkrálové foto Martina Chvojková, Choteč.

Hned první lednový den vyrážejí do ulic koledníci Tříkrálové sbírky. Lidem popřejí šťastný nový rok, zazpívají koledu, věnují drobný dárek a poprosí o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity Česká republika. V roce 2017 se vydalo koledovat více než šedesát tisíc dobrovolníků a od dárců získali na pomoc lidem v nouzi přes sto milionů korun. V roce 2018 se sbírka koná již poosmnácté. Její výtěžek je tradičně určen na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci

Domov. sv. Markéty vás zve na Vánoční domeček v Lužánkách

Vánoční domeček, který se bude konat v sobotu 16. prosince, je tradiční akcí Střediska volného času Lužánky. V rámci celodenního programu bude mít svůj prostor také aktivita pro charitní Domov sv. Markéty. Dobročinný obchůdek bude nabízet rukodělné výrobky z aktivit dětí a dospělých v SVČ Lužánky. Výtěžek pomůže klientkám a jejich dětem z Domova sv. Markéty.

Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Ilustrační foto: Jakub Žák

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.

Charita se přidává k výzvě Giving Tuesday

Srdce na talíři - kuchař Dalibor Navrátil s charitním týmem. Foto: Per Kulhánek

Na úterý 28. listopadu připadá letos celosvětový „největší svátek dárcovství a nejštědřejší den v roce“, ke kterému se připojuje také Charita ČR. Prostřednictvím dárcovské platformy můžete přispět na některý z jejích projektů – například podpořit Klub přátel Caritas (více zde) nebo pomoci rodinám v Iráku, které z domova vyhnala válka (více zde).

Přijďte splnit přání dětem! Navštivte Strom splněných přání

V Azylovém domě - Domově pro matky s dětmi žijí lidé, kteří museli každodenně procházet mnoha těžkostmi a opět se chtějí postavit na nohy. Nyní jim můžete pomoci, aby jejich Vánoční svátky byly opět radostné a klidné. Charita Vám nabízí možnost zakoupit dětem z Domova vánoční dárek. V průběhu listopadu a prosince nejdete v Brně na třech místech vánoční stromečky s přáníčky dětí. Je na Vás, které přání Vás osloví.