25. výročí DCHB

Video o lidech a pro lidi, kteří neměli tolik štěstí

Diecézní charita Brno (DCHB) pomáhá ročně 55 tisícům lidí. Mnozí z nich neměli v životě příliš mnoho štěstí a tak jim Charita podává pomocnou ruku. Video Vám nabízí jeden způsob, jak i Vy můžete podpořit tuto pomoc. Pošlete dárcovskou sms ve tvaru DMS DCHB 30 na číslo 87777. Děkujeme Vám!

Narozeninová párty Denního stacionáře Effeta

Přijďte na narozeninovou párty Denního stacionáře Effeta 29. června v 16.00 hod. na Strnadově 14 v Brně-Líšni. Nezapomeňte na stylové oblečení! Těšíme se na setkání!

Meeting Brno v Huse na provázku ozdobily obrazy klientů Charity

V rámci festivalu MeetingBrno v Divadle Husa na provázku proběhla také výstava obrazů lidí v nouzi, kterým pomáhá Diecézní charita Brno! Díla vytvořili lidé s mentálním postižením, lidé bez přístřeší, senioři i uprchlíci. Společné téma všech obrazů bylo, jak si lidé bojující se životními překážkami představují smíření.

Obrazy charitních klientů na Meetingu Brno

Jak si představují smíření a jak ho vizuálně vnímají lidé bojující se životními překážky? Přijďte si prohlédnout sérii obrazů vytvořených lidmi v nouzi, kterým Diecézní charita Brno pomáhá. Autoři artefaktů jsou například lidé s mentálním postižením, s duševním onemocněním, senioři, matky s dětmi v tísni, lidé bez přístřeší ad.  Vernisáž výstavy začíná 24. května, v 18.15 hod., v Uličce Václava Havla.

Jeden svět 2017 vyzývá: Nezapomínejme na sílu spolupráce. Bude u toho opět Effeta.

V nejbližší době najdete výrobky klientů Effety na přehlídce Jarmark neziskovek v rámci festivalu dokumentů Jeden svět. Prezentaci této nejstarší brněnské charitní služby, která pomáhá  lidem s mentálním postižením a autismem můžete navštívit 3. dubna v odpoledních hodinách na Fakultě sociálních studií v Brně. U stánku si také můžete vyrobit vlastní originální button (placku se špendlíkem). Těšíme se na Vás!

Prodej charitativního štrúdlu pro Domov svaté Markéty a další vánoční akce charitních služeb v Brně

V úterý 29. listopadu proběhl díky laskavosti Turistického informačního centra Brno prodej charitativního štrúdlu na vánočních trzích na Nám. Svobody. Dárci tak podpořili Domov sv. Markéty pro maminky s dětmi v  tísni a služby pro lidi bez domova, které poskytuje Diecézní charita Brno. Děkujeme!

První podzimní blešák v Effetě

Navštivte První podzimní blešák v Effetě. Přijďte 14. října od 12 do 18 hodin nebo 15. října od 9 do 12 hodin na Strnadovu 14 v Brně. Těšíme se na Vás!

Charita zve na Den zdraví v Jihomoravském kraji

Diecézní charita Brno Vás srdečně zve na akci Den zdraví v Jihomoravském kraji 2016, která se uskuteční ve středu 7. 9. od 14 do 18 hodin před Janáčkovým divadlem. Můžete se těšit na taneční vystoupení, rady od fyzioterapeuta, poradenství o zdravé výživě nebo vystoupení hudebního tria a mnoho dalšího. Vstup zdarma.

Díky společnosti Y soft za štědrý dar pro Effetu

Děkujeme společnosti Y-Soft za štědrý dar, který vybrali na vlastní teambuildingové akci, a který podpoří Denní stacionář Effeta pro lidi s mentálním postižením a autismem v Brně-Líšni.

Hip hop párty v Effetě

Denní stacionář Effeta vás srdečně zve na svou první Hip hop párty!