25. výročí DCHB

Centrum pro lidi sociálně znevýhodněné - CELSUZ - www.celsuz.cz

Sekretariát Diecézní charity Brno zřizuje 3 sociální služby. Tyto služby fungují pod jednou střechou Centra pro lidi sociálně znevýhodněné - Celsuz

Jedná se o:

• Celsuz - Sociální rehabilitace, Služba pro osoby s duševním onemocním a pro dlouhodobě nezaměstnané
    Jsme sociální služba Diecézní charity Brno s názvem Celsuz - sociální rehabilitace. Jsme církevní organizací, která vychází z křesťanských hodnot, službu však poskytujeme všem lidem bez ohledu na jejich náboženské vyznání. Sídlíme na tř. Kpt. Jaroše 9, 602 00 Brno. Poskytování služby probíhá ambulantní a terénní formou.
  • Celsuz - Odborné sociální poradenství
    Sociální pracovnice a právní poradce pomáhají osobám v krizi překonat těžkou životní situaci. Poskytují  sociální a právní poradenství, základní materiální pomoc a zprostředkovávají kontakty na jiné organizace. V současné době se intenzivně věnují i specializovanému dluhovému poradenství.
  • Celsuz - Služby pro cizince
    V rámci této služby funguje poradna poskytující specializované poradenství pro cizince (azylový zákon a žádost o mezinárodní ochranu, práva a povinnosti v ČR atd.).

Podrobné informace naleznete na stránkách centra CELSUZ www.celsuz.cz.