Rozhovor s Petrem Čevelíkem

Charitní Asistenční služba svatého Rafaela funguje v Brně od roku 2011 a je jednou z několika jihomoravských organizací poskytujících pomoc lidem s mentálním postižením a jejich rodinám. Patří sice k menším sociálním službám, ale v životě klientů s mentálním postižením hraje velkou roli. Jak se klientům s postižením žije i ve vlastních domácnostech a jak jim asistenti pomáhají fungovat ve společnosti, popisuje vedoucí Asistenční služby svatého Rafaela Petr Čevelík.

Video o lidech a pro lidi, kteří neměli tolik štěstí

Diecézní charita Brno (DCHB) pomáhá ročně 55 tisícům lidí. Mnozí z nich neměli v životě příliš mnoho štěstí a tak jim Charita podává pomocnou ruku. Video Vám nabízí jeden způsob, jak i Vy můžete podpořit tuto pomoc. Pošlete dárcovskou sms ve tvaru DMS DCHB 30 na číslo 87777. Děkujeme Vám!

Brněnská Akce cihla na jaře 2015 zatím vynesla 67 264 Kč

Šestnáctá Akce cihla se konala od 15. dubna do konce května v brněnských nákupních centrech a v Kavárně Anděl. Výtěžek této celostátní sbírky jde na podporu lidí s postižením. Dárci podpořili charitní služby na území Brna - Chráněné bydlení sv. Michaela, Sociální rehabilitaci - Kavárnu Anděl a Asistenční službu sv. Rafaela. Děkujeme Vám!

Akce cihla pokračuje v Nákupním centru Olympia

Od dnešního dne mají dárci další šanci, jak podpořit Akci cihla. Stánek Akce cihla najdete v Nákupním centru Olympia od  11. 5. - 17. 5. 2015. Podpořte služby pro lidi s mentálním postižením a autismem v Brně. Děkujeme!

Známe výtěžek Akce cihla v Králově Poli

Akce cihla probíhala v brněnském Nákupním centru Královo Pole od 22. do 29. dubna. Po rozpečetění bylo v kasičce nalezeno 16 417 Kč. Děkujeme štědrým dárcům, kteří touto cestou podpořili charitní služby pro lidi s mentálním postižením a autismem. Děkujeme také Nákupnímu centru za umožnění sbírky! Akce cihla v Brně pokračuje!

Akce cihla v Brně nadále pokračuje

V uplynulých dnech proběhlo oslovování dárců v nákupních centrech Shopping Park AVION a Královo Pole. Sbírka však nadále pokračuje. Kasička pro štědré dárce je stále k dispozici v Kavárně Anděl, Gorkého 34 až do 31.5. Další šanci, jak podpořit Akci cihla, budou mít dárci v NC Olympia od  11. 5. - 17. 5. 2015. Za svůj dar si mohou odnést odměnu. Děkujeme!

Hledáme dobrovolníky na brněnskou Akci cihla

Akce cihla je celostátní benefiční sbírková kampaň na podporu lidí s mentálním postižením. Snahou je, aby lidé s mentálním postižením nebyli vyčleňováni ze společnosti. Výtěžek Akce cihla v Brně bude použit na podporu těchto služeb: chráněné bydlení, osobní asistence a sociální rehabilitace. Akce cihla se koná v brněnských supermarketech od 15. dubna do 17. května. Zapojte se kdykoli a jakkoli! Budeme vděčni za jakoukoli Vaši pomoc!

Akce cihla se blíží! Letos bude v Brně na jaře

Akce cihla je celostátní sbírka na podporu lidí s mentálním postižením. Tradiční sbírková akce se bude konat v Brně v období 15. dubna až 31. května ve vybraných brněnských supermarketech a v Kavárně Anděl. Dárci mohou podpořit charitní služby na území Brna - Chráněné bydlení sv. Michaela, Sociální rehabilitaci - Kavárnu Anděl nebo Asistenční službu sv. Rafaela. Děkujeme Vám za jakýkoli příspěvek!

Asistenční služba sv. Rafaela mění úřední hodiny

Dovolujeme si oznámit, že s platností od 1. 2. 2015 došlo ke změně úředních hodin, respektive došlo k jejich zrušení. Vedoucí služby Petr Čevelík nové opatření vysvětluje >>>

Akce cihla přinesla lidem s mentálním postižením přes 115 000 kč

Akce cihla, celostátní sbírka na podporu lidí s mentálním postižením, oslavila v letošním roce 15 let. Brněnská  část Akce cihla se konala v nákupních centrech v Brně v průběhu září a října. Dárci mohli podpořit Kavárnu Anděl - Sociální rehabilitaci, Chráněné bydlení sv. Michaela nebo asistenční službu sv. Rafaela pro lidi s mentálním postižením. Děkujeme!