Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Letní sbírka oblečení pro lidi bez domova

Vyhlašujeme sbírku letního oblečení a užitečného vybavení pro lidi bez domova, přebývající dlouhodobě na ulici.

Podpořte nás! Potřebujeme především užitečné pánské oblečení všech velikostí a sezónní oblečení. Využijeme také spacáky, deky stany a batohy.

Jste hrdinka či hrdina? Pojďte pracovat k nám

Každý člověk má určitý moment v kariéře, kdy cítí, že se potřebuje posunout dál.

Jste zdravotní sestra a nastal u Vás tento moment? U nás najdete nový zápal pro své povolání, radost ze skutečné pomoci, vděk pacientů a jejich rodin i podporu a pochopení v týmu kolegů. S našimi zaměstnanci ve službách jednáme fér a máme na ně čas, když potřebují radu nebo si jen popovídat.

Pokud hledáte práci, která má smysl, přidejte se k nám.

CZ-MX from México to the world

Středoškoláci z Mexika pomáhají brněnským službám Diecézní charity Brno

Místo: Piknik box - Björnsonův sad Brno
Termín: 12. 7. 2019

Zahradu Chráněného bydlení sv. Michaela rozzářily barevné deštníky

Zpříjemnit si letní dny a dozvědět se informace o tom, jak vypadá a funguje společné bydlení klientů s mentálním postižením, přišli rodiče a jejich děti na zahradu Chráněného bydlení sv. Michaela v Gorkého ulici. Letní hraní tam pro ně v sobotu 22. června 2019 uspořádala Diecézní charita Brno společně s Nadačním fondem Kometa, který pomáhá rodinám s dětmi trpícími poruchami autistického spektra.

Brněnský Domácí hospic sv. Lucie slaví druhý rok fungování. Pomohl více než šesti desítkám pacientů

Již dva roky jsou tam, kde je lidé v těžkých chvílích nejvíce potřebují. V posledním červnovém týdnu oslavil Domácí hospic sv. Lucie druhý rok svého provozu. Zaměstnanci hospice, který provozuje Diecézní charita Brno, se do letošního května postarali o 65 nevyléčitelně nemocných pacientů. Oporu a pomoc poskytli také jejich rodinám.

Druhá klinika v Iráku na dosah ruky: Pomozte nám vybavit operační sál

Do zničených domovů v severním Iráku, které museli v roce 2014 opustit a utéci před řáděním tzv. Islámského státu, se začínají vracet jejich obyvatelé. Pomalu, ale jistě, a s vidinou nového začátku obydlují oblasti doposud poznamenané vleklým konfliktem. K návratu jim pomáhá humanitární mise Diecézní charity Brno a dárci, díky kterým brzy v oblasti vznikne druhá lékařská klinika. K jejímu dokončení chybí ještě důležitý krok – vybavení operačního sálu, ambulancí a laboratoře.

Děti měly svůj den. V Domově sv. Markéty ho oslavily hrami i ve skákacím hradu

Den, který patří dětem. Takové bylo úterý 4.6. 2019 v Domově sv. Markéty v Brně. Děti, které v domově bydlí, si užily hry a soutěže na dvanácti stanovištích, tancování, malování na obličej i skákací hrad. Za splnění všech úkolů na stanovištích si malí šikovní účastníci odnesli odměny.

V Domově sv. Markéty oslavili den zasvěcený maminkám

Již tradičně krásným vystoupením na zahradě oslavily klientky, děti i zaměstnankyně Domova sv. Markéty Den matek. Oslava se konala v úterý 14. 5. 2019 a i přes deštivé počasí se jí zúčastnili také hosté, bývalí zaměstnanci, dobrovolníci a dlouhodobí podporovatelé Domova sv. Markéty.