Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Naplňte s námi sběrné košíky potravinami a hygienickými potřebami pro lidi v nouzi

Připojte se s námi a pomozte potřebným. Už v sobotu 18.5. 2019 budeme opět vybírat v partnerských supermarketech trvanlivé potraviny a hygienické potřeby, které poputují do charitních služeb. Pomoci můžete již tradičně nákupem vybraných trvanlivých potravin, jako jsou konzervy, rýže, těstoviny, luštěniny, cukr, sůl, koření, omáčky a další, nebo nákupem základních hygienických potřeb, jako jsou zubní kartáčky a pasty, mýdla a sprchové gely, prací prášky a čisticí a dezinfekční prostředky.

Dočasné omezení provozu Půjčovny pomůcek

Charitní půjčovna kompenzačních a zdravotních pomůcek v Brně na adrese Žižkova 3 bude od 6.5. do 10.5. 2019 (včetně) z důvodu čerpání dovolené zavřená.

Děkujeme za pochopení.

Jaro i do bytu přineslo dětem a jejich maminkám velikonoční tvoření v Domově sv. Markéty

Krásné jarní dekorace si vytvořily ještě před velikončními svátky maminky společně s dětmi v Domově sv. Markéty v Brně. Tvoření bylo také tentokrát plné společného povídání a velikonoční pohody.

Den matek v Domově sv. Markéty

Přijďte s námi oslavit Den matek do Domova sv. Markéty ve Staňkově ulici 47. Akce začíná v úterý 14. května 2019 od 15:30 hodin. Děti z Domova sv. Markéty si připravily krátký program pro své maminky, které potěší na závěr také malým dárkem.

Přijďte s námi oslavit tento významný den. Těšíme se na vás!

Velikonoční přání

Klidné prožití velikonočních svátků přeje Diecézní charita Brno.

Něco hezkého na sebe i pro maminky s dětmi v nouzi. Vyberte si v charitativním bazárku na Leitnerce

Cítíte, že je s přicházejícím jarem čas na změnu? Chcete u toho pomoci k ještě větší změně i druhým? Začněte se změnou i pomocí třeba ve svém šatníku. Navštivte o prvním dubnovém víkendu Slow bazárek oblečení na Leitnerce.

Stávka sester: Červenou mašličkou upozorňují na krizi ve financování péče o pacienty

Drobná červená mašlička, velký symbol toho, jak jsou zdravotní sestry svázané s pacienty, kteří je potřebují, se od úterý 2. dubna stane znakem sílící nespokojenosti zdravotníků s podfinancováním jejich práce.

V Brně se poprvé uskuteční Festival Mozaika věnovaný sociálním službám

Barevné střípky mozaiky představující témata ze sociální oblasti již zanedlouho zaplní Místodržitelský palác na Moravském náměstí v Brně. Od 9. do 11. 4. 2019 se v jeho prvním patře uskuteční první ročník Festivalu Mozaika. Zájemci se na novém festivalu sociálních služeb dozví například jak se dostat z dluhové pasti, nahlédnou za dveře cizinecké poradny nebo si poslechnou svědectví lidí s duševním onemocněním.

Sestry domácí péče nechtějí být novodobými otrokyněmi!

Tak tu máme zase MDŽ. Vzpomínáme na odvahu amerických žen, které vyšly do ulic s transparenty, aby si vybojovaly volební právo. Jistě řeknete, to už je více než stoletá historie. Ovšem ne tak úplně. Právě se několik tisíc sester pracujících v agenturách domácí zdravotní péče v naší, České republice, chystá protestovat proti novodobému zotročování. „Za poctivou práci chceme slušné platy,“ zní od sestřiček stále hlasitěji.