Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Požehnání v katedrále sv. Petra a Pavla v Brně se zúčastnily více než tři stovky koledníků

Přehlídka královských korun, krásných a originálních kostýmů a rozzářených tváří zaplnila už v druhý lednový den nového roku katedrálu sv. Petra a Pavla v Brně. Více než tři stovky dětí různého věku v doprovodu rodičů, prarodičů a koordinátorů Tříkrálové sbírky se sešly při slavnostním zahájení devatenáctého ročníku Tříkrálové sbírky. Požehnání koledníkům dne 2. ledna 2019 udělil brněnský biskup Mons. Vojtěch Cikrle. Vyzval je, aby si našli cestu ke dveřím lidí dobré vůle a zvěstovali zprávu o narození Pána Ježíše.

Devatenáctý ročník Tříkrálové sbírky opět přináší požehnání do domovů a solidaritu s potřebnými

Tisíce dobrovolníků si již v první lednový den nového roku nasadí na hlavu královskou korunu a navštíví domovy lidí s poselstvím Tříkrálové sbírky. Koledovat budou v období od 1. do 14. ledna 2019, lidé budou mít možnost přispět také na stáncích. V nadcházejícím devatenáctém ročníku tradiční sbírky opět dárci podpoří činnost Charity na území celé republiky, pomohou lidem v nouzi, seniorům, rodinám, lidem bez domova, s mentálním či fyzickým postižením a mnoha dalším ohroženým skupinám.

Tříkrálová sbírka začíná! 1. ledna vyrazí na koledu tisíce charitních králů

Jedenáctiletý Vojta nepůjde příští pátek do školy, ale přesto ho čeká náročný den. Spolu s Aničkou a Damiánem se vydají na tříkrálovou koledu. Předpověď počasí zatím slibuje teploty kolem nuly, to by mohlo jít dobře. Horší by bylo, kdyby napadl sníh jako předloni: v hábitech tří králů se závějemi brodí hůř, rychle nasáknou vodu a snadno mrznou. Vojtova skupina bude koledovat jeden den, pak je vystřídají jiní. Koledníky dobročinné Tříkrálové sbírky tak můžete potkat v ulicích od 1. do 14. ledna. Těšit se můžete i na řadu doprovodných akcí.

Mikuláš v Domově sv. Markéty

I letos navštívili skoro sedmdesát dětí v Domově sv. Markéty  Mikuláš, čert a anděl, aby nadělili všem hodným dětem.

Apel na senátory: Přijměte takovou podobu insolvenčního zákona, která lidem pomůže!

Návrh novely insolvenčního zákona, který mají teď senátoři na stole, předluženým lidem nepomůže. Organizace Charita Česká republika, Člověk v tísni, Česká asociace streetwork, Asociace občanských poraden, Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR, Platforma pro sociální bydlení, RUBIKON Centrum, Armáda spásy, Evropská síť proti chudobě a sociálnímu vyloučení v ČR, DROM a Sekce sociálních kurátorů SSP ČR zaslaly senátorům prohlášení, v němž je vyzývají ke změnám tohoto sněmovního návrhu.

Charita pokračuje ve zkvalitňování svých sociálních služeb. Zaměří se i na řešení palčivých témat

Charita Česká republika v září odstartovala nový celostátní projekt „Ke kvalitě v Charitě  II“. Je zaměřen na metodickou podporu kvality sociálních služeb a napomůže profesnímu růstu zaměstnanců sociálních služeb - jak sociálních pracovníků, tak pracovníků v sociálních službách. Konečným cílem bude zlepšení služeb pro jejich uživatele.

Pozvánka na Den otevřených dveří v Chráněném bydlení sv. Michaela

Těšíme se na všechny návštěvníky, známé i neznámé.

Den otevřených dveří v Domově sv. Markéty

Přijďte si prohlédnout prostory azylového domu pro matky s dětmi v tísni a seznámit se s poskytovanými sociálními službami.

Rozhovor s paní Sedlákovou

Vnáší světlo do těžkých chvil a pomáhá rodinám být se svými blízkými i na sklonku jejich života. Domácí hospic sv. Lucie pomáhá nevyléčitelně nemocným pacientům v domácím prostředí a podporuje rodiny v každodenní péči o umírající až do posledních chvil. Paliativní péči a podporu, kterou domácí hospicová péče pacientům nabízí, popisuje vrchní sestra Jitka Sedláková.

Nejhezčí dárek pro děti z Domova sv. Markéty – tábor zdarma

Stejně jako loni, i letos organizace Stáj Karolína umožnila dětem z azylového domu strávit zdarma týden na táboře s koňmi ve Zbraslavi.