Jaro i do bytu přineslo dětem a jejich maminkám velikonoční tvoření v Domově sv. Markéty

Krásné jarní dekorace si vytvořily ještě před velikončními svátky maminky společně s dětmi v Domově sv. Markéty v Brně. Tvoření bylo také tentokrát plné společného povídání a velikonoční pohody.

Den matek v Domově sv. Markéty

Přijďte s námi oslavit Den matek do Domova sv. Markéty ve Staňkově ulici 47. Akce začíná v úterý 14. května 2019 od 15:30 hodin. Děti z Domova sv. Markéty si připravily krátký program pro své maminky, které potěší na závěr také malým dárkem.

Přijďte s námi oslavit tento významný den. Těšíme se na vás!

Něco hezkého na sebe i pro maminky s dětmi v nouzi. Vyberte si v charitativním bazárku na Leitnerce

Oblečení-bazar

Cítíte, že je s přicházejícím jarem čas na změnu? Chcete u toho pomoci k ještě větší změně i druhým? Začněte se změnou i pomocí třeba ve svém šatníku. Navštivte o prvním dubnovém víkendu Slow bazárek oblečení na Leitnerce.

Výstava klientky Domova sv. Markéty ukázala ženy ve všech spirituálních podobách

Výstava Podoby ženy

Některé hýří barvami, jiné oplývají ladnými detaily a ostatní jen naznačují, co se za nimi skrývá. Takové jsou obrazy, které si mohli lidé prohlédnout na výstavě s názvem Podoby ženy, která se uskutečnila od 14.1. do 3.2. v Kavárně Anděl v Grohově ulici.

Šťastné, veselé a štědré. Děti z Domova sv. Markéty zažily krásné Vánoce díky Stromu splněných přání

Překvapení pod stromečkem našly maminky s dětmi z brněnského Domova svaté Markéty na konci loňského roku hned dvakrát. Poprvé na pobočce České spořitelny, jejíž zástupci pro azylový dům uspořádali charitativní Strom splněných přání. Pod ním se během necelého měsíce objevily desítky dárků od hodných dárců a zaměstnanců pobočky. Splnili tak přáníčka dětem, které Vánoce strávily v dočasném, za to však bezpečném domově. Radost svou dobrou vůlí a štědrostí udělali také jejich maminkám, které by bez pomoci nemohly dětem jejich přání splnit.

Ohlédnutí za Vánocemi v Domově sv. Markéty: zdobení věnců, tvořivé dílny i trhy

Stačilo několik šikovných rukou, malí pomocníci z řad dětí a spousta nápadů a stoly v Domově sv. Markéty se zaplnily krásnými věnci a dalšími dekoracemi. Díky tvořivým dílnám  pod vedením dobrovolníků se podařilo v azylovém domě navodit příjemnou vánoční atmosféru. Maminky s dětmi se tak připravily na slavnostní den spojený s besídkou, zpěvem koled i otvíráním dárků.

Mikuláš v Domově sv. Markéty

I letos navštívili skoro sedmdesát dětí v Domově sv. Markéty  Mikuláš, čert a anděl, aby nadělili všem hodným dětem.

Den otevřených dveří v Domově sv. Markéty

Přijďte si prohlédnout prostory azylového domu pro matky s dětmi v tísni a seznámit se s poskytovanými sociálními službami.

Nejhezčí dárek pro děti z Domova sv. Markéty – tábor zdarma

Stejně jako loni, i letos organizace Stáj Karolína umožnila dětem z azylového domu strávit zdarma týden na táboře s koňmi ve Zbraslavi.

Zaměstnanci firmy Hartmann uspořádali bazar oblečení pro Azylový dům sv. Markéty

Sejít se a popovídat si, vybrat si nový kousek do šatníku a příspěvkem do kasičky podpořit ohrožené matky s dětmi. Tak vypadalo odpoledne 17. května v závodech společnosti Hartmann ve Veverské Bítýšce. Konal se tam totiž dobročinný bazar letního oblečení na podporu ohrožených matek s dětmi.