Výstava klientky Domova sv. Markéty ukázala ženy ve všech spirituálních podobách

Výstava Podoby ženy

Některé hýří barvami, jiné oplývají ladnými detaily a ostatní jen naznačují, co se za nimi skrývá. Takové jsou obrazy, které si mohli lidé prohlédnout na výstavě s názvem Podoby ženy, která se uskutečnila od 14.1. do 3.2. v Kavárně Anděl v Grohově ulici.

Ohlédnutí za Vánocemi v Domově sv. Markéty: zdobení věnců, tvořivé dílny i trhy

Stačilo několik šikovných rukou, malí pomocníci z řad dětí a spousta nápadů a stoly v Domově sv. Markéty se zaplnily krásnými věnci a dalšími dekoracemi. Díky tvořivým dílnám  pod vedením dobrovolníků se podařilo v azylovém domě navodit příjemnou vánoční atmosféru. Maminky s dětmi se tak připravily na slavnostní den spojený s besídkou, zpěvem koled i otvíráním dárků.

Mikuláš v Domově sv. Markéty

I letos navštívili skoro sedmdesát dětí v Domově sv. Markéty  Mikuláš, čert a anděl, aby nadělili všem hodným dětem.

Den otevřených dveří v Domově sv. Markéty

Přijďte si prohlédnout prostory azylového domu pro matky s dětmi v tísni a seznámit se s poskytovanými sociálními službami.

Nejhezčí dárek pro děti z Domova sv. Markéty – tábor zdarma

Stejně jako loni, i letos organizace Stáj Karolína umožnila dětem z azylového domu strávit zdarma týden na táboře s koňmi ve Zbraslavi.

Zaměstnanci firmy Hartmann uspořádali bazar oblečení pro Azylový dům sv. Markéty

Sejít se a popovídat si, vybrat si nový kousek do šatníku a příspěvkem do kasičky podpořit ohrožené matky s dětmi. Tak vypadalo odpoledne 17. května v závodech společnosti Hartmann ve Veverské Bítýšce. Konal se tam totiž dobročinný bazar letního oblečení na podporu ohrožených matek s dětmi.

Jak jsme si užili Den dětí v Domově svaté Markéty

První červnový den již tradičně patří dětem, a u nás v Domově svaté Markéty tomu nebylo jinak! I když jsme oslavovali o den dříve, pestrý program, dobrá nálada ale i počasí nám umožnili strávit nádherné odpoledne.

Dobrovolnické dny na Kamenné

V měsíci květnu a červnu jsme přivítali v Domově pokojného stáří Kamenná hned tři skupiny dobrovolníků z řad firem. Spolupráce s nimi je většinou již dlouhodobá a pro domov velmi přínosná.

Projekt Nadace Naše dítě a společnosti Rossmann pomáhá klientkám azylového domu

Projekt Nadace Naše dítě a společnosti Rossmann, určený na vzdělávání klientek azylového domu, klientkám pomáhá získat kompetence potřebné pro překonání jejich nepříznivou sociální situace. Máme tak možnost nabídnout maminkám přednášky a workshopy o zdravé výživě, zdravém životním stylu a seberozvoji. Klientky se učí vařit, pracovat na finančním hospodaření rodiny, připravují se na vstup na trh práce.

Děravá síť poslední záchrany: změny Zákona o hmotné nouzi ubírají těm nejchudším

Změny systému pomoci v hmotné nouzi, prosazené v průběhu roku 2017, přinesly trpké ovoce. Podle zkušeností odborníků Charity Česká republika, pracujících dlouhodobě s lidmi v nouzi, způsobují nedávné novely zákona těm nejchudším zbytečné potíže a jejich složitou materiální a bytovou situaci ještě zhoršují