Sbírka potravin v Brně

Udalost 784x295

Podpořte naše služby pro lidi v krizi - Charitní záchranná síť, centrum Celsuz a služby pro lidi bez domova.

Nákupní vozíky naší Charity pro tyto brněnské služby najdete 24. 4. 2021 od 8:00 do 18:00 v Tescu v Nákupním centru Královo Pole, Cimburkova 4.

Ptáte se, jaké potraviny je vhodné darovat? Tady je nákupní seznam:

Sbírka potravin Seznam potraviny 210x297 černobílá náhled

Charita je partnerem potravinové sbírky, která se koná dvakrát ročně v obchodních řetězcích. Sbírka potravin je dnem solidarity, při kterém může každý pomoci nákupem a darem trvanlivých potravin a drogerie.

Diecézní charita Brno tak do sbírky zapojuje své dobrovolníky v desítce supermarketů po jižní Moravě.

KLIKNI PRO VÍCE INFORMACÍ NA WEBU POŘADATELE

V jarní Sbírce potravin darovali lidé v brněnské diecézi přes 10 tun potravin
28. dubna 2021 Diecézní charita Brno

V jarní Sbírce potravin darovali lidé v brněnské diecézi přes 10 tun potravin

Do sobotní Sbírky potravin, kterou pořádá Česká Federace potravinových bank, lidé darovali celkem 10 793 kg potravin a drogerie. Diecézní charita Brno pravidelně využívá darů z této sbírky na pomoc ohroženým maminkám a rodinám s dětmi, sociálně potřebným klientům poraden, opuštěným seniorům, lidem bez domova či z azylových domů.

Darovat trvanlivé jídlo nejpotřebnějším můžete v sobotu 24. dubna do Sbírky potravin
20. dubna 2021 Diecézní charita Brno

V uplynulém roce vzrostl počet lidí, na které těžce dopadá současná krize. Celé rodiny často trpí nedostatkem základních potravin a hygienických potřeb. Pomoci jim chce tradiční Sbírka potravin, kterou pořádá Česká federace potravinových bank. Sbírka potravin se letos uskuteční v sobotu 24. dubna 2021 ve vybraných prodejnách po celém Jihomoravském kraji (seznam najdete níže) a části Vysočiny. V tento den můžete darovat svůj nákup do Sbírky potravin, a tím přispět na potřebné. Trvanlivé jídlo, konzervy, dětské pleny nebo mýdla následně Diecézní charita Brno předá lidem v nouzi, o které pečuje.

Lidé chtějí pomáhat. Do Sbírky potravin darovali o 2 tuny jídla více než loni
23. listopadu 2020 Diecézní charita Brno

Lidé chtějí pomáhat. Do Sbírky potravin darovali o 2 tuny jídla více než loni

Plné koše jídla a drogistického zboží přiváželi zákazníci brněnského Tesca k dobrovolníkům v zelených zástěrách s nápisem Sbírka potravin. Mezi nimi přebíral v sobotu 21. listopadu dary od lidí i Jiří. „Mnozí přicházeli na nákup cíleně s tím, aby pomohli. Nejčastěji darovali těstoviny, mezi nejrůznějšími potravinami byly i bonbony a čokolády. Lidé mysleli i na děti, za což jsme je pochválili. Také mě překvapilo, že navzdory koronaviru se vybralo tak velké množství darů,“ popsal Jiří. Jen v obchodech Diecéze brněnské se nyní podařilo nastřádat o 2 tuny pomoci více než loni.

Sbírka potravin: podpořte lidi v nouzi tím nejdůležitějším darem
16. listopadu 2020 Diecézní charita Brno

Sbírka potravin: podpořte lidi v nouzi tím nejdůležitějším darem

Jídlo. To je to nejdůležitější k životu. Bohužel mezi námi žijí lidé i celé rodiny, které strádají. A právě jim pomáhá každý rok Sbírka potravin (na jaře a na podzim). Dne 21. listopadu budete mít jedinečnou možnost zapojit se do tradiční sbírky, kterou pořádá Česká federace potravinových bank, a darovat potraviny či drogerii potřebným. Diecézní charita Brno pak předá vaše dary lidem v nouzi, o které se stará. Sbírka se uskuteční v zapojených obchodech po celé České republice.

Sbírka potravin pro Domov sv. Markéty vynesla téměř tři tuny jídla a hygienických potřeb
27. listopadu 2019 Aktuality

Od těstovin, přes mouku a potřeby na pečení, až po mýdla a dětské plenky. Všechny tyto důležité dary zakoupili a darovali lidé v sobotu 23. listopadu 2019 do nákupních košíků označených logem Sbírky potravin. V obchodním domě Tesco, který se nachází v Nákupním centru Královo Pole, přispívali lidé trvanlivými potravinami, hygienickými potřebami a potřebami pro děti. Na pomoc maminkám a dětem v nouzi z Domova sv. Markéty se podařilo získat 2 943 kilogramů zboží.

25. listopadu 2019 Diecézní charita Brno

Sbírka potravin přinesla lidem v nouzi naději. Darovali jste přes 11 tun jídla a drogerie

Podzimní Sbírka potravin opět přinesla výjimečný výtěžek. Do této akce, která pomáhá naplnit základní potřeby lidí v nouzi, jste Diecézní charitě Brno věnovali 11 371, 07 kilogramů potravin a hygienických potřeb. Takové množství bylo možné vybrat, převézt a uložit jen díky úsilí více než stovky dobrovolníků. Děkujeme!

Podpořte lidi v nouzi tím nejdůležitějším darem – věnujte potraviny
12. listopadu 2019 Diecézní charita Brno

Podpořte lidi v nouzi tím nejdůležitějším darem – věnujte potraviny

Chcete pomoci přímo a tím, co lidé nejvíce potřebují? Opět budete mít jedinečnou možnost zapojit se do tradiční sbírky potravin, kterou pořádá Česká federace potravinových bank. Diecézní charita Brno je již tradičně partnerem této akce a prostřednictvím svých služeb zajistí a garantuje, že se potraviny od dárců dostanou k lidem, kteří potravinovou pomoc skutečně potřebují.