Udalost 784x295

Daruj potraviny a drogerii pro maminky s dětmi z Domova sv. Markéty

Nákupní vozíky pro "Markétu" najdete:

12. listopadu 2022
Penny Market, Hviezdoslavova 1318, Brno-Slatina

Klikni pro zobrazení mapy

Jak sbírka pomáhá?

Paní Alena zůstala sama se třemi dětmi. Vyřizovala si sociální dávky a hledala pracovní uplatnění. Pro chod rodiny měla jen velmi málo finančních prostředků. Pomoc v podobě potravin z potravinové sbírky proto uvítala.

„Dostali jsme těstoviny, mléko, cukr, luštěniny, olej,“ popisuje Alena. „Nyní, kdy se vše zdražilo, to pro nás byla velká pomoc, bez ní bychom to nezvládli. Podařilo se mi i našetřit synovi na školní aktovku, kterou si tak přál.“

V Domově sv. Markéty bydlí 28 matek samoživitelek. Často jsou to osoby v hmotné nouzi, mnohačetné rodiny. Trvanlivé potraviny pomáhají klientkám v akutní nouzi, v přechodném období, než vyřeší svoji krizovou situaci. Díky potravinovému daru mohou našetřit i na splátky dluhů, například na platbách za komunální odpad, které jsou jednou z nejčastějších překážek v řešení jejich následného bydlení.

Nemůžete nakoupit, ale chcete pomoci?

Pomáhat v Brně je snadné. Už malý dar, který pošlete, dokáže velké věci. Pomůže řešit krizovou situaci nejen maminkám samoživitelkám, ale podpoří péči o seniory nebo vytvoří zázemí pro lidi s postižením. Služby Charity pomáhají v Brně mnoha lidem a dokážeme váš dar použít přesně tam, kde je právě potřeba.

Pošli dar prostřednictvím zabezpečené platební brány

Vyberte částku

Vaše údaje

Chcete potvrzení o daru?

Rekapitulace

Děkujeme za vaše rozhodnutí darovat částku na projekt Pomáhejte v Brně.

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů a podmínkami darování. Více informací.

Diecézní charita Brno je partnerem Sbírky potravin

Sbírka potravin

Aktuální informace o Sbírce potravin pro služby Charity v Brně

Podzimní Sbírka potravin se blíží, podpořte nejpotřebnější tím nejdůležitějším
8. listopadu 2022 Sbírka potravin v Brně

Podzimní Sbírka potravin se blíží, podpořte nejpotřebnější tím nejdůležitějším

Vzrůstá počet lidí, na které dopadá současná krize. Jednou z ohrožených skupin jsou rodiče samoživitelé. Nejen jim chce pomoci tradiční Sbírka potravin, kterou pořádá Česká federace potravinových bank. Podzimní kolo se uskuteční v sobotu 12. listopadu ve vybraných prodejnách v Jihomoravském kraji a části Vysočiny. Diecézní charita Brno předá Vaše dary lidem v nouzi, o které ve svých službách pečuje.

Sbírka potravin je dnem solidarity, při kterém může každý pomoci nákupem a darem trvanlivých potravin a drogerie. Přímo v Brně lidé podpoří maminky s dětmi z Domova sv. Markéty, které zde našly útočiště. „V Domově bydlí 28 matek samoživitelek, často jsou to ženy v hmotné nouzi, mnohačetné rodiny,“ vysvětluje vedoucí azylového domu Monika Žewucká. „Trvanlivé potraviny pomáhají našim klientkám v akutní nouzi, v přechodném období, než si vyřeší svoji krizovou situaci. Díky potravinovému daru mohou našetřit i na splátky dluhů, například na platbách za komunální odpad, které jsou jednou z nejčastějších překážek v řešení jejich následného bydlení.“

Jak potraviny pomáhají?
Dar v podobě potravin pomohl v nelehké životní situaci i paní Aleně a jejím třem dětem. Po rozchodu s partnerem zůstala Alena s dětmi sama v pronajatém bytě a nebyla schopná nadále platit nájem. Pomoc nalezla v Domově sv. Markéty. Nemá v plánu zde zůstat dlouho, ráda by se co nejdříve postavila na vlastní nohy a svojí situaci vyřešila. V době, kdy si vyřizovala sociální dávky a hledala pracovní uplatnění, měla pro chod rodiny jen velmi málo finančních prostředků. Pomoc v podobě potravin z potravinové sbírky proto uvítala.
„Dostali jsme těstoviny, mléko, cukr, luštěniny, olej,“ popisuje paní Alena, „nyní, kdy se vše zdražilo, to pro nás byla velká pomoc, bez ní bychom to nezvládli. Podařilo se mi i našetřit synovi na školní aktovku, kterou si tak přál.“

Potravinová sbírka v brněnské diecézi
Oblastní Charity po celé brněnské diecézi nejčastěji rozdělují potravinové dary ohroženým maminkám s dětmi a rodinám, seniorům, sociálně slabým klientům poraden, nebo lidem bez domova či z azylových domů. „Potraviny ze sbírky rozdá Charita potřebným. Právě potravinové balíčky jsou často první a základní podpora, na kterou pak navazuje další systematická pomoc Charity,“ uvedl ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman.
Za Vaši podporu srdečně děkujeme!

Košíky, které pomohou ve službách Charity

Nakupovat pro:

Kde probíhá Sbírka potravin:

Služby Brno

Penny Market, Hviezdoslavova 1318/8, Brno-Slatina

Oblastní charita Břeclav

Albert hypermarket, Hraniční 1257, Břeclav

Oblastní charita Hodonín pro obce zasažené tornádem

Billa, Republikánské obrany 916/7, Mikulov

Oblastní charita Jihlava