Pomozte naplnit aktovky dětem z rodin v obtížné životní situaci
24. srpna 2022 Aktuality

Pomozte naplnit aktovky dětem z rodin v obtížné životní situaci

Řada rodin v důsledku současné krize bojuje s výdaji na školní pomůcky. Těmto žákům usnadní návrat do školních lavic sbírka Školákům od srdce, která se uskuteční v sobotu 27. srpna ve vybraných hypermarketech Tesco. Pilotní ročník pořádá Diakonie ČCE a v Brně sbírka pomůže i klientům služeb Diecézní charity Brno.

Cílem nového projektu Školákům od srdce je zajistit školní potřeby pro děti z rodin ohrožených chudobou. Zapojit se do sbírky můžete i v Brně. Navštivte v sobotu od 10 do 18 hodin Tesco v Nákupním centru Královo Pole na ulici Cimburkova v Brně a přidejte navíc ke svému nákupu školní pomůcky. Ty následně po zaplacení za pokladnami odevzdáte dobrovolníkům a my je již předáme potřebným dětem. Pokud byste si nevěděli rady, můžete se s důvěrou obrátit na naše dobrovolníky.

„Darovat můžete pastelky, pera, sešity, pravítka nebo i kružítko, zkrátka vše, bez čeho se školák neobejde. Školní pomůcky pak poputují k dětem z Domova sv. Markéty a do nejpotřebnějších rodin prostřednictvím centra Celsuz,“ vysvětluje Oldřich Haičman, ředitel Diecézní charity Brno.

Pořadatelem sbírky je Diakonie ČCE, která spojila své síly s TV Nova prostřednictvím iniciativy Nova pomáhá.

Klikni pro více informací o sbírce na webu TN Nova

Za Vaši podporu srdečně děkujeme!