Domov pokojného stáří Kamenná

Provozní doba

nepřetržitě

Oblast působnosti

Na koho se můžete obrátit

Mgr. Aneta Nalewajková

sociální pracovnice
Tel.: 543 213 266 E-mail: WgrDRWd77.Jk09enW7c-SbdgT-uk87j7T-M

Pro koho je služba určena

Senioři

Lidé se zdravotním postižením

Jiná pomoc

Kontaktní údaje

Domov pokojného stáří Kamenná

Typ služby
Domovy se zvláštním režimem

Poskytovatel
Diecézní charita Brno - Služby Brno

Kraj
Jihomoravský kraj

Způsob poskytování
pobytové

Vedoucí služby
Bc. Blanka Pezlarová

Registrační číslo služby

Aktuální kapacita - pobytová služba

Poslání a cíle

Domov pokojného stáří Kamenná je pobytové zařízení Diecézní charity Brno. Poskytujeme sociální služby seniorům, kteří potřebují ze zdravotních a sociálních důvodů pravidelnou pomoc druhé osoby a tuto pomoc nelze zajistit v podmínkách vlastního domova. Pracovníci domova provází uživatele služeb tímto životním obdobím, podporují běžný způsob jejich života s důrazem na respektování lidské důstojnosti a zachování kvality života ve stáří.

Zásady

Službu můžeme poskytnout lidem nad 65 let v nepříznivé sociální situaci, kteří z důvodu onemocnění stařeckou, vaskulární či jiným typem demence, případně Alzheimerovou demencí již nemohou setrvat ve svém domácím prostředí a nemohou být ani v domově pro seniory.

Cílové skupiny

senioři, osoby se zdravotním postižením, osoby s chronickým onemocněním

Činnosti

poskytnutí ubytování, poskytnutí stravy, pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu, pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu, zprostředkování kontaktu se společenským prostředím, sociálně terapeutické činnosti, aktivizační činnosti, pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí