4. února 2019 Aktuality

Šťastné, veselé a štědré. Děti z Domova sv. Markéty zažily krásné Vánoce díky Stromu splněných přání

Překvapení pod stromečkem našly maminky s dětmi z brněnského Domova svaté Markéty na konci loňského roku hned dvakrát. Poprvé na pobočce České spořitelny, jejíž zástupci pro azylový dům uspořádali charitativní Strom splněných přání. Pod ním se během necelého měsíce objevily desítky dárků od hodných dárců a zaměstnanců pobočky. Splnili tak přáníčka dětem, které Vánoce strávily v dočasném, za to však bezpečném domově. Radost svou dobrou vůlí a štědrostí udělali také jejich maminkám, které by bez pomoci nemohly dětem jejich přání splnit.

Druhé překvapení čekalo na děti při společné besídce u stromečku, kdy si dárečky mohly rozbalit. „U nejmenších dětí jako obvykle mezi přáními vítězily hračky, objevily se mezi nimi například panenky a kočárky, modely autíček nebo stavebnice. Dospívající kluci a holky si potom přáli třeba oblečení, kosmetiku nebo vybavení pro sport. Všechny dárky mají ale jedno společné – dětem udělaly velkou radost,“ popsala vedoucí azylového domu Monika Žewucká.

Strom splněných přání uspořádala Česká spořitelna pro Domov sv. Markéty již třetím rokem. Akce v roce 2018 byla mimořádně úspěšná. „Lidé se u stromu zastavovali a přáníčka vybírali až do posledního dne, takže některé jsme do Domova sv. Markéty vezli s kolegy ještě několik dnů před Vánoci. Předání bylo o to hezčí, protože jej v domově nečekali. Jsme velice rádi, že jsme mohli takto udělat radost maminkám a dětem, které to potřebují,“ zmínil ředitel pobočky České spořitelny Jan Vlček.

Děkujeme zástupcům České spořitelny a lidem, kteří donesli dáreček na pobočku v Jánské ulici pod stromeček, i všem dárcům, kteří hračky, oblečení a další krásné dary přinesli maminkám a dětem osobně do Domova sv. Markéty.