Zahradu Chráněného bydlení sv. Michaela rozzářily barevné deštníky
2. července 2019 Aktuality

Zahradu Chráněného bydlení sv. Michaela rozzářily barevné deštníky

Zpříjemnit si letní dny a dozvědět se informace o tom, jak vypadá a funguje společné bydlení klientů s mentálním postižením, přišli rodiče a jejich děti na zahradu Chráněného bydlení sv. Michaela v Gorkého ulici. Letní hraní tam pro ně v sobotu 22. června 2019 uspořádala Diecézní charita Brno společně s Nadačním fondem Kometa, který pomáhá rodinám s dětmi trpícími poruchami autistického spektra.

Děti i klienti Chráněného bydlení sv. Michaela si vyzkoušeli sportovní i výtvarné aktivity a rodiče měli možnost nejen zeptat se na vše, co je zajímá, mohli také nahlédnout do jednotlivých bytů. Zájemci si také mohli nabarvit a popsat deštník, který připomíná společnou benefiční akci vyvěšení deštníků nad Českou ulicí. Klienti a děti si poté nabarvené deštníky na památku odnesli domů. Společné letní dopoledne naplněné hrami a povídáním bylo zakončené

Děkujeme Nadačnímu fondu Kometa, jeho laskavým a milým pracovnicím i všem rodinám, které se akce zúčastnily. Každá chvíle a příležitost zjistit něco nového, sdílet zkušenosti, radosti, ale i obavy je nesmírně přínosná a obohacující. Těšíme se na další milá setkání i návštěvy v našich službách.

Spolupráci Diecézní charity Brno s Nadačním fondem Kometa odstartoval loňský ročník benefiční akce Nadace DRFG Vše začíná setkáním, během níž je barevnými deštníky vyzdobena i zastíněna Česká ulice. V loňském roce deštníky nesly barvy brněnské hokejové Komety na počest zisku třináctého extraligového titulu.  Po akci putovaly deštníky do dobročinné dražby, o jejíž výtěžek se dělí právě brněnská Charita a Nadační fond Kometa pomáhající dětem s poruchami autistického spektra. Díky spolupráci tak získala Diecézní charita Brno pro Chráněné bydlení sv. Michaela na jeho provoz a nové vybavení pro volnočasové aktivity 33 514 korun.

Děkujeme zástupcům Nadace DRFG za podporu a hokejovému týmu Kometa spolupráci na akci, která pomáhala charitní činnosti a dělala radost Brňanům již třetím rokem.