Charitní pečovatelská služba

Provozní doba

dle objednání

Oblast působnosti

Podporujeme klienty v soběstačnosti tak, aby mohli co nejdéle zůstat ve svém přirozeném prostředí. Poskytujeme pomoc při zvládání běžných úkonů péče o sebe sama, pomoc při osobní hygieně, při zajištění chodu domácnosti a další.

Na koho se můžete obrátit

Petra Kuchtíková Dis

koordinátorka, sociální pracovnice
Tel.: 731 646 870 E-mail: _.GBRWamYaGs1~l7VX~l8.e4YanBZd54Ys

Pro koho je služba určena

Senioři

Lidé se zdravotním postižením

Rodina, děti, mládež

Hospicová péče, umírající

Jiná pomoc

Kontaktní údaje

Charitní pečovatelská služba

Typ služby
Pečovatelská služba / CHPS

Poskytovatel
Diecézní charita Brno - Služby Brno

Kraj
Jihomoravský kraj

Způsob poskytování
terénní

Vedoucí služby
Petra Kuchtíková Dis

Registrační číslo služby

Poslání a cíle

Posláním Charitní pečovatelské služby je poskytování sociální služby lidem se sníženou soběstačností v jejich domácnostech na území města Brna, aby mohli co nejdéle zůstávat ve svém domácím prostředí.

Zásady

• Podpora samostatnosti a soběstačnosti klientů: vedeme a motivujeme klienta k zajišťování jeho potřeb především vlastními silami.
  • Individuální přístup: klienti bydlí ve svých domácnostech, snažíme se přizpůsobit se jeho zvyklostem, životnímu rytmu a individuálním potřebám.
  • Podpora přirozených sociálních vazeb: Klient je podporován a motivován k udržování sociálních vztahů s rodinou a okolím (přátelé, sousedé, známí.). Rodina je podporována v péči o své blízké.
  • Respekt k právům, soukromí a jedinečnosti každého klienta

Cílové skupiny

senioři, osoby se zdravotním postižením, osoby s tělesným postižením, osoby se zrakovým postižením, osoby se sluchovým postižením, osoby s mentálním postižením, osoby s kombinovaným postižením, osoby s jiným zdravotním postižením, osoby s chronickým onemocněním, rodiny s dítětem / dětmi, osoby (pre)terminálně nemocné

Činnosti