Tři králové s družinou a třemi velbloudy projdou centrem Brna
6. ledna 2020 Aktuality

Tři králové s družinou a třemi velbloudy projdou centrem Brna

Tradiční průvod, který se u příležitosti Tříkrálové sbírky v Brně bude konat již po sedmé, bude u příležitosti jubilejního dvacátého ročníku velkolepý. V úterý 7. ledna ve čtyři hodiny odpoledne vyjedou od katedrály sv. Petra a Pavla na Petrově tři králové na velbloudech, které doprovodí světlonoši na koních, pastýři a selky v lidových krojích a také desítky dětí, které budou krále na jejich cestě doprovázet zpěvem koled.

Cesta, kterou králové urazí, bude poprvé také delší, projdou téměř celé historické centrum Brna, půdou přes Zelný trh, Masarykovu ulicí a přes náměstí Svobody. Poté doputují až na Dominikánské náměstí, kde se pokloní narozenému Jezulátku v živém Betlémě.

„Průvod je každoročně velmi sváteční událostí. Nejlepší na něm je to, že se do něj může zapojit opravdu každý. Mnozí přichází z úcty k tradici, jdou si připomenout poselství Tříkrálové sbírky a svátek narození Ježíše Krista. Jiní chtějí ukázat dětem, jak takové putování do Betléma mohlo vypadat a proč jej vlastně slavíme. A někteří se přijdou zkrátka jen potkat s přáteli, pohladit si velblouda a přispět na dobrou věc,“ vysvětluje ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman.

2019_3K_Pruvod 30

Průvod mohou svou účastí stále ještě podpořit všichni zájemci i z řad veřejnosti, kteří by chtěli přijít v lidových krojích a kostýmech. Těšíme se na vás!

K dvacátému výročí bude v Brně také možné nejen během průvodu Tříkrálové sbírce poslat přání do dalších ročníků. Kartičku s přáním, kterou bude možné doplnit o originální text i obrázky, dostanou lidé na všech brněnských tříkrálových stáncích a také během průvodu od koledníků v andělských kostýmech. Za každé vyplněné a odevzdané přání potom lidé obdrží drobný dárek z limitované edice v podobě tříkrálové čokolády. Přání budou postupně zveřejňována na webových stránkách Diecézní charity Brno.

2019_3K_Pruvod 27