Dětem z Domova sv. Markéty se splnila přání. Díky dárcům
19. ledna 2021 Aktuality

Dětem z Domova sv. Markéty se splnila přání. Díky dárcům

Panenky, stavebnice Lego, autodráha, sluchátka, sunar a pleny, skateboard nebo parfém. Takové a další dárky, o které si napsaly Ježíškovi, dostalo pod vánoční stromeček 65 dětí z Domova sv Markéty.  Dárky jim pořídili zaměstnanci firem PPG, AT&T a Generali pojišťovny. A nejen to.

Radost dětem a jejich maminkám udělaly také poukázky do supermarketu na štědrovečerní večeři od společnosti PPG, která byla Charity partnerem Domova v roce 2020 a zůstane jím i v letošním roce. „PPG navíc uspořádala mezi svými zaměstnanci vánoční tombolu s výtěžkem téměř 53 000 korun,“ dodala vedoucí Domova Monika Žewucká.

Domov podporuje i Česká spořitelna. Na jejích pobočkách pomáhají virtuální stromy splněných přání. „Zaměstnanci i klienti spořitelny přispívali ve sbírce, z jejíhož výtěžku pořídíme technické vybavení pro distanční výuku dětí. V této složité době je to velmi potřeba,“ pokračovala Monika Žewucká.

Klientky Domova sv. Markéty jsou ženy v krizové životní situaci, matky samoživitelky, většinou osoby v hmotné nouzi, které nemají možnost zajistit svým dětem takové Vánoce, jaké prožívají jejich vrstevníci. „I v dnešní době existují děti, které doma nikdy neměly vánoční stromeček. Dary maminkám velmi pomohou; zůstanou jim tak prostředky na řešení jejich nelehké životní situace. Dárci také napekli maminkám cukroví, Ikea věnovala vánoční stromečky, několik institucí uspořádalo sbírku ošacení, hraček, ale i finančních prostředků. Solidarity s lidmi v nouzi rok od roku přibývá,“ uzavřela Monika Žewucká s tím, že Domovu nabídlo před svátky pomoc i mnoho jednotlivců.

Všem těmto lidem dobré vůle patří velké DÍKY…